Το "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ" ζεί...

1

Δηλώσεις 29-06-2021...Μανώλης Τσικαλάκης αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε: «Το σημερινό Έκτακτο Παν-Ναυτικό Συνέδριο αποτελεί σταθμό στην ιστορία της Ομοσπονδίας μας κι αυτό γιατί έβαλε αμετάκλητα τέλος στο χθες και άνοιξε ταυτόχρονα μια νέα σελίδα.
Έδειξε σε όλους μας τον δρόμο, στον οποίον πρέπει να βαδίσουμε. Μια πορεία δύσκολη για την ανασυγκρότηση της Π.Ν.Ο.
Καλούμαστε, να δώσουμε όλοι το «ΠΑΡΩΝ» συντεταγμένα και δυναμικά, άσχετα από την ιδεολογική αφετηρία που έχει κάθε ένας από εμάς. Η νέα εποχή δεν σηκώνει απουσίες. Δεσμεύομαι να τιμήσω την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου και μου αναθέσατε με τη ψήφο σας την ευθύνη για την εκπλήρωση του έργου του Γενικού Γραμματέα.
Γνωρίζω την κρισιμότητα της κατάστασης. Ελάτε να δώσουμε τη μάχη μαζί. Πέρασε οριστικά η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε». Γιατί τελείωσαν για πάντα «οι εκλεκτικές συγγένειες».Η Ομοσπονδία μας θα αναγεννηθεί, όχι μόνο για να πάρουν πίσω και να καταργηθεί κάθε αντεργατικό μέτρο, αλλά και για να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι η Π.Ν.Ο. βρίσκεται και πάλι ζωντανή και δυνατή αγωνιζόμενη για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των Ναυτεργατών".
Αυτό, που βλέπουμε σήμερα είναι ακριβώς το αντίθετο , απο της δηλώσεις του νέου Γενικού Γραμματέα, οταν ανέλαβε το νέο πόστο του. Το "Διαίρει και Βασίλευε "τωρα είναι ποιό ισχυρό σε ισχύ απο ποτέ. Το ελάτε όλοι μαζί πήγε περίπατο και βλέπουμε πάλι αυτούς που τόσα χρόνια κυβερνούσαν με τις σφραγίδες, φαντάσματα να είναιστα ιδια πόστα. Το νέο   τμήμα ελέγχου, με το ένα άτομο σε όλη την Ελλάδα, βλέπουμε να παραπαίει και να κάνει ελέγχους μετά από ενέσεις του σωματείου μας (Άγιος Νικόλαος). Τα παρασκήνια και οι ίντριγκες μέσα στην Ομοσπονδία είναι σε καθημερινή βάση η κεντρική ασχολία σας δυστυχώς. Το μόνο που θέλετε είναι η καρέκλα σας και πως θα την κρατήσετε για δικό σας συμφέρον. Δεν ασχολείστε με τα πραγματικά προβλήματα των ναυτικών μας που είναι πάρα πολλά.






Τελικά, η μάχη που δώσατε για να φύγει ο προηγούμενος ήταν μια κοροϊδία και το  μόνο που κοιτάξατε ήταν να πάρετε το μαγαζί γωνία με τα καλά οικονομικά του,κατά τα λεγόμενα του προηγούμενου. 
Ιωάννης Χαλάς 01-07-2020. «Όταν το 1993 εκλέχθηκα Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αυτή παρέπαιε όχι μόνο συνδικαλιστικά -λόγω των κάθε μορφής και προέλευσης αντιθέσεων και αντιπαλοτήτων- αλλά και οικονομικά λόγω της έλλειψης πόρων. H ΠΝΟ ήταν παντελώς αδύναμη να εξασφαλίσει την ύπαρξη της και φυσικά να υποστηρίξει τα περισσότερα σωματεία στην ανάπτυξη της δικής τους συνδικαλιστικής δράσης.Η κατάσταση στην οποία βρισκόταν τότε η Ομοσπονδία και τα περισσότερα σωματεία ήταν εκτάκτου ανάγκης.
Αμέσως ανέλαβα δράση για το κομβικής σημασίας έργο της εδραίωσης κλίματος ενότητας όλων μας στην Ομοσπονδία με γνώμονα την υποχρεωτική και ωφέλιμη για όλους μας συνύπαρξη. Σχετικά σύντομα και προς τιμή όλων των τότε και μετέπειτα συναδέλφων πέτυχα το στόχο μου. Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, μετά από επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες, κατόρθωσα να θεσμοθετηθούν οικονομικοί πόροι υπέρ της Ομοσπονδίας μας στην Διεθνή Ομοσπονδία Μεταφορών. Έτσι, εδώ και πολλά χρόνια η ΠΝΟ αποτελεί για τη χώρα μας οργανισμό ισχυρότατο συνδικαλιστικά και αυτόνομοοικονομικά, ικανό να εξασφαλίζει σε όλα τα ναυτεργατικά σωματεία οικονομική επάρκειαγια την ύπαρξη τους αλλά κυρίως για την ανάπτυξη οποιασδήποτε συνδικαλιστικής δράσης.Δυστυχώς στις 16 Δεκεμβρίου 2019 εννέα συνάδελφοι μου ΠΡΟΕΔΡΟΙ Ναυτεργατικών Σωματείων -κυρίως της Ακτοπλοΐας και των Γενικών Υπηρεσιών- με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης Πλοιάρχων,εντελώς ξαφνικά, αλλά προφανώς προσχεδιασμένα και άκρως συνωμοτικά, επιχείρησαν να καταργήσουν χωρίς καμία αιτιολογία -έστω και για τους τύπους- την νόμιμα και απολύτως δημοκρατικά εκλεγμένη από το Παναυτικό Συνέδριο ηγεσία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Για έξι ολόκληρους μήνες αντιμετώπισα τον οχετό των εναντίον μου ψευδολογιών, μέχρι και συκοφαντικών προς το πρόσωπο μου ύβρεων, με υπομονή, καρτερικότητα και επιμονή στην διαρκή προσπάθεια διατήρησης της ενότητας την οποία εδραίωσα, εξασφάλισα, υπηρέτησα και διατήρησα σε όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης θητείας στην ηγεσία της ΠΝΟ παρά τις συνεχείς αντιπαραθέσεις, αντιθέσεις, αντιπαλότητες ακόμα και συγκρούσεις κλαδικών συμφερόντων.
Οι Εννέα Πρόεδροι πλέον απέχουν συστηματικά από τα συλλογικά όργανα της Ομοσπονδίας, αρνούνται επίμονα εδώ και αρκετούς μήνες να προσέλθουν στις τακτικές μηνιαίες συνεδριάσεις της Διοίκησης με αποτέλεσμα, με δική τους αποκλειστικά υπαιτιότητα, να μην αντιμετωπίζονται έγκαιρα κρίσιμα ζητήματα. Παράλληλα, αδιαφορώντας για τα προβλήματα του κλάδου, αρέσκονται διαρκώς να προσάπτουν στον Γενικό Γραμματέα την αδράνεια και το κενό διοίκησης που οι ίδιοι επιδιώκουν. Με νηφαλιότητα και ακλόνητη πίστη στην δύναμη της αλήθειας απάντησα με τη σιωπή μου στις διαρκείς κάθε μορφής προκλήσεις των εννέα επίδοξων δήθεν αναμορφωτών του ναυτεργατικού συνδικαλισμού. Και αυτό γιατί οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι οι όποιες ευφάνταστες κατηγορίες μου προσάπτουν δεν αφορούν εμένα προσωπικά, αλλά τους ίδιους, καθώς ως Γενικός Γραμματέας πάντα τηρούσα και τηρώ πίστα τις αποφάσεις της πλειοψηφίας της Διοίκησης την οποία αντιπροσωπεύουν. Χρειάστηκαν μόλις έξι μήνες για να εμφανιστούν, σε όλο τους το μέγεθος, από τα γεγονότα που οι ίδιοι προκάλεσαν, με τις ενέργειες αλλά και το προφορικό και έγγραφο λόγο τους, η γύμνια, η αμετροέπεια, η φαιδρότητα και η κουφότητα μαζί δυστυχώς με την άκρα επικινδυνότητα όχι μόνο για τους κάθε βαθμού ναυτεργάτες αλλά και για την ελληνόκτητη ναυτιλίας μας.
Σήμερα, μετά από το τραγικό δυστύχημα των "ΤΕΜΠΩΝ" σας βλέπουμε Γενικέ Γραμματέα και σας ακούμε στα ΜΜΕ. Μαζί,από κοντά σας και τον αιώνιο πρόεδρο πρωτοβάθμιου σωματείου να κλαψουρίζετε και να μας λέτε πάλι μια από τα ίδια. Ποιά, δεν σας πιστεύουμε γιατί απλά δεν θέλετε και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για τους ναυτικούς. Ο νόμος 4150/13 είναι σε ισχύ σχεδόν 10 χρόνια στην Ακτοπλοΐα. Στην Πάτρα οι συνθέσεις του πλοίου ,είναι κατά την κρίση του ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ , καλό είναι να το γνωρίζετε. Εσείς, είσαστε τότε στις καρέκλες και τον στηρίξατε και τον δεχτήκατε και τώρα θα τον αλλάξετε, δεν νομίζουμε. Τον συνδικαλιστικό νόμο του 2020 τον αλλάξατε το 2021 για τα συμφέροντα των σφραγίδων και φαντασμάτων και για να κάνετε εσείς τις δουλειές σας. Δεν σας είδαμε να το φωνάζετε, όχι αλλαγή, για να φύγει το "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ" και οι κατά συγγένεια συντεχνίες, όπως λέγατε κάποτε για τον προηγούμενο σας, στην καρέκλα. 
Το σωματείο μας ήταν αυτό που μετά από το τραγικό δυστύχημα των "ΤΕΜΠΩΝ"φώναξε και πάλι για τα πραγματικά προβλήματα των ναυτικών μας και έθεσε για προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή, επιβατών και πληρώματος. Με τις ανακοινώσεις μας, κάτι το οποίο όλα τα "βοθροκάναλα" όπως και τα Ναυτικά site του Πειραιά, έκρυψαν γιατί το σύστημα θέλει επιλεκτικά να δίνει το λόγο και να ακούει αυτά που θέλει από τους δικούς του -ο νοών νοείτω-. Είμασταν και θα είμαστε εδώ για τον Έλληνα ναυτικό, για τις οικογένειες μας και για το μέλλον των παιδιων μας. Για,να γυρίσουμε σώοι και αβλαβείς στα σπίτια μας μετά από το τέλος ενός "ΜΠΑΡΚΟΥ".
Υπομονή, έχουμε και συνέχεια...!

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Να και ένα σωματείο που εχει τα καρύδια να τα λέει όλα στον ναυτικό σωστά και πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(30)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπο μας. Μάθετε περισσότερα...
Accept !